torstai 25. tammikuuta 2018

#6 Kuulumispostaus

Nyt tulossa pitkästä aikaa kuulumispostausta.

Pidin joulukuun taukoa Anjalasta, joulun ja uuden vuoden ajan Lakulta. Nyt on taas normaali rytmi Anjalassa sekä Lakulla.

Lakun kanssa ollaan nyt vaan höntsäilty koko tämä ja viime kuu. On ollut niin huonot pohjat, kun täälläpäin on ollut lämpöasteita, seuraavana päivänä pakkasta ja sitä seuraavana taas lämpöasteita. Ja enemmän olemme mennyt ravihommia, ei olla laukkaa tehty oikeastaan noin kahteen kuukauteen. Ajattelin,että kun ilmat lämpenevät ja tulee valoisampaa, niin mennään pellolla enemmän. Nyt pellolla on niin kovaa lunta, ettei Laku tykkää mennä siellä. Ennen joulua kävimme vielä Annan (ig @teamnarunpyorittajat @anna.i.photography) kanssa ottamassa jouluisia kuvia. Laitan joitain postauksen loppuun, kerro kommenteissa, mistä pidit eniten!

Anjalassa pääsin aloittamaan tauon jälkeen 9.1. Meillä oli puomitunti ja menin "uudella" ponilla Ompulla. Omppu on ollut Anjalassa aiemmin, mutta myyty ja nyt neiti tuli loppuelämäkseen takaisin kotiin; Anjalaan. Omppu on welsh A-poni ja ensimmäistä kertaa menin welshillä.
 Aiheena meillä oli puomit, lyhyemmillä ja pidemmillä väleillä. Ompulla oli ravipuomeille kauhea kiire, mutta lyheni kivasti, kun sitä siltä vaati. Laukassa Ompusta tuli ferrari. Se kiihtyi nollasta sataan sekunnissa. Maria sanoikin mulle, että ota vain lyhyeksi kunnolla, sen ensimmäiset laukat täällä, joten sillä saattaa olla virtaa. Ompusta tuli todella kiva, kun siltä rupesi pyytämään lyhyttä laukkaa. Loppuverkoissa Omppu oli rento, kuunteli ja reagoi mun apuihin.

Seuraavalla viikolla 16.1, meillä oli estetunti ja menin taas Ompulla. Menimme suhteutettua linjaa. Omppu oli ihan elementissään! Alussa en osannut ratsastaa väleihin, kun Omppu menikin yhtä isoilla askeleilla kun hevoset. Heti, kun meillä rupesi toimimaan yhteistyö, Omppu oli todella ihana. Kun rupesimme tulemaan esteitä laukassa, huomasin, että ponin laukka suureni ja suureni kerta kerran jälkeen. Rupesin tekemään voltin ennen estettä ja pidättelin Omppua siinä,eron huomasi heti!! Omppu tuli tosi hienosti takasin voltilla, ja jotenkuten pysyikin sillä temmolla! Eihän tämä korkeus nyt ole tärkeä, kun ensimmäsiä hyppyjä hypittiin, mutta niin hienosti poni pomppasi 60cm. Olin tosi haltioissani, koska ponilla oli niin hieno tekniikka hypyissä!

Tällä viikolla en päässyt Lakulle enkä tunnille, koska mulle tuli muuta menoa.

Menen liikuttamaan Lakua sunnuntaina ja ajattelin mennä maastoon, koska silloin pitäisi olla valoisampaa ja sen vuoksi ehkä mieluisampaa mennä silloin eikä maanantai-iltana umpipimeässä, milloin saisi koko ajan pelätä mistä syöksyy peura tielle ja milloin herään jostakin ojasta, tietoisena siitä, että minulla ei ole mitään hajua missä Laku on.

Mutta nyt näihin jouluaiheisiin kuviin, kiitos kun luit ja kommentoi alas mistä kuvasta pidit eniten ja haluatko lisää tälläisiä kuulumispostauksia.

xoxo:Sini
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
                                        Kaikki kuvat tosiaan on kuvannut Anna Ilomäki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti